Hildegard af Bingen

Temadag v/Lene Pape

 

Lørdag den 29. august 2020 kl. 10-16.30

Hildegard af Bingen er en stor kvindeskikkelse fra 1100-tallet (1098- 1179), der havde modet til at tage sin livsopgave på sig. Dønninger fra dette liv mærkes og inspirerer stadig mennesker i det 20. århundrede. Selvom Hildegard i folkeopfattelsen, mens hun levede, blev betragtet som en Helgen, måtte Hildegard vente 800 år, før hun blev officielt pavelig Helgekåret i 2012.

Hildegard af Bingen var pavelig udnævnt Profetissa, anerkendt som Guds talerør. Hun blev på sin tid anset for at være en af tidens største kapaciteter indenfor teologi, lægekunst, naturvidenskab og politik – samtidig med at hun også var digter og komponist.

Hildegard blev en stor teologisk og politisk faktor i 1100-tallets Europa. 400 bevarede breve er et vidnebyrd om dette. Hun havde mod- og medspillere som den Tysk- Romerske kejser Frederik 1. Barbarossa og inspiratoren til Cistercienserordenen, Bernhard af Clairvaux. Hildegard havde mange konfrontationer med biskopper og præster, der efter hendes mening ikke opførte sig som rigtige katolikker.

______________________________________________________________________________________________________

Kendskabet til Hildegards liv og hendes dybe forankring i hendes åndelige indre liv, er en stor inspiration til, hvordan et sjæleligt styret liv kan udforme sig her på jorden. Hildegard viser os, at når sjælen har rigtig fat i os, finder vi viljen og modet, som vi ikke vidste, vi havde, til at fremføre sjælens mål i vort daglige liv.

______________________________________________________________________________________________________

Det koster 500 kr. at deltage i temadagen fra kl. 10-16.30.
Der serveres kaffe/ the samt kage/frugt. Husk at tage frokost med.

Tilmelding og betaling: Tilmelding senest den 24/8

Send mail til : [email protected] Husk at  skrive dit navn og “Temadag med Hildegard”.

Betaling via MobilePay nr. 28058

Vi glæder os til at se dig!

Underviser Lene Pape:
“Med 37 års arbejde som fysioterapeut, hvor jeg har mødt mennesker med krop sjæl og ånd, blev jeg for ca. 20 år siden i mit indre trukket til seriøst , at studerer den indre verden og vores sammenhæng med universet.

Dette har ført til 20 års studier af bla. teosofi, astrologi, antroposofi , verdensmyte fortællinger, kabbala og de gl mysterium traditioner, og verdens religioner. På denne rejse mødte jeg Hildegard for mange år siden, og hun vedbliver at vende tilbage. Har gennem flere rejser til Hildegard af Bingen mødt nonner, forskere, arkæologer og præster, der nu 1000 år efter Hildegards tid studerer hendes mangfoldige virke i videnskaben, naturmedicin og teologiske forståelse.

Glæder mig til at dele noget af det, jeg har fået samlet op gennem disse år.”

Kom i kontakt med os

Tøv ikke med at ringe eller skrive en besked - vi glæder os til at høre fra dig!

Kontakt information

Sonnerupvej 25 3300 Frederiksværk

Send os en besked

Den Gyldne Cirkel © 2020 | Udviklet af Jeanne Boll fra Webkonsulenterne