Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

SHAMANISME – SPIRITUEL ØKOLOGI

21/06/2024 kl. 09:30-23/06/2024 kl. 15:00

FORBUNDETHED, BALANCE OG HELHED

  Shamanisme går langt tilbage i historien, som en ældgammel spirituel praksis, hvor det primære er helbredelse og opretholdelse af balance med helheden. Ordet shaman stammer fra Evinki folket i Sibirien og betyder “den som ved”.

Shamanen er brobyggeren mellem verdenerne og kan ved at ændre sin bevidsthed rejse til “den anden virkelighed” og hente kraft, visdom og helbredelse med tilbage til den almindelige kendte virkelighed. Den visdom som shamanen henter er altid til gavn for andre og som hjælp til at opretholde balancen i helheden og leve i balance med Moder jord.

Shamanisme og spirituel økologi handler om, at kommunikere med den spirituelle verden igennem naturen. Det handler om en sansemæssig følt forbindelse med naturen – os selv og universet/helheden, hvor alt er ét – alt er energi – alt er forbundet i “the web of life”. Det handler om relation til livet, hinanden og en anerkendelse af, at vi er forbundet i et spirituelt økosystem, hvor alting påvirker hinanden og er indbyrdes afhængig.

Universet, jorden og naturen er levende og kalder på vores opmærksomhed, som et levende væsen. At relatere med jorden er ikke bare en øvelse, det er en virkelighed vi kan forbinde os med og mærke hvordan vi selv er en del af det hele. Vi er vævet af samme essens, som flyder igennem alting og kommer fra samme kilde.

Spirituel økologi betyder, at vi ikke er adskildt fra Moder jord og hvordan jordens tilstand er forbundet til vores sjæls tilstand. Mødet med jorden og naturen åbner for et møde med os selv, hvor vi kan opdage, at vi er forbundet som et væsen. Hvor adskillelsen er en illusion og vi er som søstre og brødre med alting. Universet og alt i vores univers har en bevidsthed, som vi kan genforbinde os med.

Når vi taler om at heale os selv, så er vores egen healing dybt forbundet med, at heale den adskillelse -“the great split” i helheden og leve i samklang. Her kan vi mærke jordens naturlige rytmer, årstiderne, døgnets rytme og svinge i takt. Det er også her vi mærker vores egen utæmmede natur, hvor intuitionen og kreativiteten lever frit. Drømme kan få frit løb og vi kan danse med vinden.

Sjælens hvisken bygger broen til helheden – og danner forbindelsen mellem jord og himmel – der hvor vi er ét – ét væsen – ét hjerte -ét univers. Når vi genfinder forbindelsen til “oneness” – mærker vi vores iboende visdom, som ligger i hver enkelt af os og væver os sammen som én tråd. Ved at lytte dybere åbner vores bevidsthed porten til det vores sjæl allerede ved. Eller med andre ord at se med hjertets øje og mærke jorden i krop, hjerte og sjæl. I spirituel økologi kaldes det for “the human- Earth relationship”.

We are talking only to ourselves. We are not talking to the rivers, we
are not listening to the wind and stars. We have broken the great
conversation. By breaking that conversation we have shattered the
universe. All disasters that are happening now are a consequence of that
spiritual “autism.”

Thomas Berry – The dream of the Earth

Vedr. tilmelding så sker det via mail/messenger/sms indtil den nye
hjemmeside er oppe at køre.
Prisen er: 4300 kr.
[email protected]

En del af kurset foregår udendørs. Der kommer mere praktisk
information før kursusstart.

Moder jord og naturen er læreren her og mit arbejde her er blot, at være formidler. På kurset vil vi arbejde med at sætte en intention og rejse til åndeverdenen med trommens hjælp. Det er her vi kan møde
åndehjælperne og udforske den ualmindelige virkelighed, som mellem, under og oververdenen.

Vi vil åbne os og lytte til planterne, træerne og elementerne. I den forbindelse vil vi lave forskellige øvelser. En af aftenerne er der ude-sitting, hvor vi starter i cirklen og sætter en personlig intention eller et spørgsmål. Derefter går vi hver for sig ud og finder et sted at være. Når tiden er gået, så vil trommen kalde jer tilbage til vores fælles cirkel, hvor bålet vil være tændt og hvor vi deler oplevelsen i cirklen.

 Heather Smith
Jeg begyndte at undervise i shamanisme og spirituel økologi i 1992 og
holdt kurser i DK og i udlandet. Medstifter af Institut for Biodynamisk
kranio-sakral Terapi og kursus stedet Elverhøj i Jylland. Efterhånden
som undervisningen i Kst og Bkst over og var ikke længere plads i
kalenderen til de shamanistiske og meditations kurserne.  Det
shamanistiske og spirituel økologi har været en tråd, som har fulgt
mig hele livet og derfor glæder jeg mig meget  til at undervise i dette
felt igen

Detaljer

Start:
21/06/2024 kl. 09:30
Slut:
23/06/2024 kl. 15:00
Begivenhed Kategori: