Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mosaik mandala v/Rolf Demsy

03/10/2020 kl. 10:00-04/10/2020 kl. 16:00

Weekendkursus i grundlæggende brudflise mosaik

Dato og pris:
3. & 4. oktober kl. 10 – 16 begge dage
Kr. 1200.-
Der vil være udgifter til fliser ca kr. 120.- alt efter hvor mange man bruger.  Kan købes på kursetDer kræves ingen forkundskaber. Værktøj findes på stedet, og fliser kan købes

Brudflise mosaik er en gammel sydeuropæisk tradition. Tænk blot på Gaudí’s udsmykninger på forskellige bygnings værker i Barcelona.

Historisk stammer teknikken fra især gulvbelægninger i middelhavs landene og den nære orient, og som primært var udført i glas stifter.

  1. dag. Vi starter med at lave et mønster på papir som grundlag for vores mosaik. Bagefter er der udskæring af fliser til brudstykker. Herefter vil vi kunne fastlime stykkerne på grund flisen.
  2. dag. Når flisestykkerne er fast klæbet og tørret, kan fugning begynde. Efter mosaikken har hvilet og tørret et stykke tid kan afsyringen og poleringen ske. Herefter er mosaikken færdi g og du kan eventuelt begynde på en ny. Du kan selvfølgelig ikke nå at færdiggøre den, men har nu erfaring og kunnen til at gøre det derhjemme.

Du er velkommen til at tage dine egne materialer og værktøjer med. Det er dog vigtigt at brud fliserne har nogenlunde samme tykkelse for et godt resultat. Har du hele fliser med, som kan købes på byggemarkeder og lignende, vil de kunne blive udskåret på kurset.

Når du har lært den primære teknik, vil du herefter selv kunne bruge andre materialer så som sten, glas, keramik, spejlestykker og andre ting som er kompatible.

Værktøj
– Flise knibtang eller almindelig knibtang.
– Flise skærer
– Praktisk tube flaske. Gummi handsker. Klude. Lineal. Evt. passer.
– Flad papkasse med hel bund
– Farver eller farveblyanter
Tag de værktøjer med du kan, så der ikke bliver for meget trængsel om værktøjet.

Praktisk info:
Du melder dig  til på mail på  [email protected].
Når din betaling er modtaget er din plads sikret.  Du betaler for kurset på mobil pay:  2710 11 69

Der bydes på te, kaffe og lidt sødt undervejs.
Overnatning, bestiller du også på mailen. Du kan på hjemmesiden læse om vores priser.

I forbindelse med vores dagligstue på 1. sal, er der køkken faciliteter, du frit kan benytte til din medbragte mad.   Hvis der er stemning for et fælles aften måltid, finder vi ud af dette.

Vel mødt til disse 2 kreative dage.
Venligst  Rolf Demsy


Underviser Rolf Demsy
Form/billedkunstner
www.rolfdemsy.dk

Jeg har udover at ha’ arbejdet med billedkunst beskæftiget mig med keramik, glas og beton. Dette har for en stor del foregået på Hollufgård kunstnersammenslutning hvor jeg er fast medlem. Jeg har desuden beskæftiget mig med klassisk billedkunst blandt andet på kunstskolen i Hillerød, hvor jeg var underviser og leder i ca. 20 år.

Detaljer

Start:
03/10/2020 kl. 10:00
Slut:
04/10/2020 kl. 16:00
Begivenhed Kategori: