Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Lav dit eget mosaik cafébord

26/07/2024 kl. 19:00-28/07/2024 kl. 17:00

3- dages kursus i brud mosaik 

Kursus pris: kr. 1500.-
inkl. te/kaffe i pauser og aftensmad lørdag. (Vegetarret). 
Depositum kr. 300.- som betales til konto. 1551 - 3628469 eller Mobil pay 28058 resten inden kursusstart.
Der er plads til 8 kursusdeltagere - først til mølle princippet - skriv "mosaik" på betalingen. Øvrige måltider sørger man selv for. Der er køkken faciliteter til rådighed, m/ køleskabe til medbragt mad.
Priser for værelser findes på www.dengyldnecirkel.dk
Overnatning bestilles kun på [email protected]
Bemærk: For at holde prisen rimelig for alle, hjælper vi hinanden med opvask, kaffe /the /  oprydning m. m under uddannelsen, samt rengøring af værelse efter brug.

Fliser til et bord ca. kr.100 - 150.-
Bord  kr. 150.-

Der kræves ingen forkundskaber. Værktøj findes på stedet, og fliser og cafëbord kan købes på kurset

Gaudis brudflise-mosaikker i Barcelona er et ikonisk træk ved hans arkitektur. De skaber en unik og farverig æstetik, der er blevet et symbol på byen. Gaudí brugte brudte fliser, kendt som "trencadís", til at dekorere mange af sine mest berømte værker, herunder Sagrada Família og Park Güell. Denne teknik giver hans bygninger en levende og dynamisk karakter, der appellerer til besøgende fra hele verden.

Mosaikgulve har en rig historie, der går tilbage til antikken, hvor de blev brugt i romerske villaer og græske templer. Disse gulve blev ofte lavet af farvede sten, marmor eller keramiske fliser, der blev arrangeret i komplekse mønstre og billeder. Mosaikker var ikke kun dekorative, men også symbolske, da de ofte indeholdt religiøse eller mytologiske motiver. I middelalderen blev mosaikgulve også populære i kirker og katedraler, hvor de blev brugt til at skildre bibelske scener eller helgener. I dag fortsætter mosaikgulve med at være værdsatte for deres æstetik og historiske betydning, og de findes stadig i både gamle monumenter og moderne bygninger.

Fredag kl. 19-?
Efter ankomsten vil der være en præstation af underviser og kursister og oplæg til kurset. Vi starter ud med at lave nogle skitser til vores projekter. Det er en god ide at lave flere. Efter at have valgt skitse og de forskellige farver starter brydning af fliserne. Bagefter er der brydning af fliser til brudstykker (kan gøres med en hammer og en klud, så glas splinterne ikke springer). Herefter vil vi  slibe glaspladen med smergel lærred eller diamant slibeklods. Dette er for at kunne klæbe udstykkerne fastere til underlaget.

Lørdag kl. 10-?
Så er det tid til at fast klæbe stykkerne på underlaget eller glaspladen. Det er en god ide at de stykker man bruger til at begynde med er af nogen lunde samme størelse for et harmonisk resultat. Senere er man nød til at klippe stykkerne til for at udfylde hullerne.

Søndag kl. 10-17
Når flise stykkerne er fast klæbet og tørret, og har hvilet tilstrækkeligt, kan fugning begynde. Efter mosaikken igen har hvilet og tørret et stykke tid kan afsyringen og poleringen ske. Herefter er mosaikken færdig og du kan eventuelt begynde at skitsere på en ny. Du kan selvfølgelig ikke nå at færdiggøre den, men har nu erfaring og kunnen til at gøre det derhjemme.

Hvis du vil lave et cafébord, kan jeg anbefale et billig og godt bord fra “JYSK”. Denne har en glasplade som er optimal at fæstne klinkerne på. Andre borde med en flade som er stabil kan også bruges. Stabil flade af beton, keramik og glas er konvertible. Jern kan bruges i nogle tilfælde, men træ eller finer vil hele tiden arbejde i forbindelse med fugt og temperaturer, og derfor kan dette ikke rådes at bruge.

Når du har lært den primære teknik, vil du herefter selv kunne bruge andre materialer så som sten, glas, keramik, spejlestykker og andre ting som er kompatible.

Værktøj

Medbring venligst:
Flise knibtang eller almindelig knibtang (en skævbider kan også bruges)
Plastik tube flaske. Med dyse åbning på en 1/2 centimeter. (ketchup plastflaske fra netto er god)

Medbring venligst, men kan undværes:
Flad papkasse med hel bund (til at lægger brudfliserne i, så er de nemmere at se og holde styr på.)
Plastbeholder til de forskellige farvet brudstykker. (gerne 1 l. plads flaske hvor den øverste del af skåret af, eller øl plastkrus. 
Hammer
Lineal Evnt. passer
Farver eller farveBlyanter
Klude
Gummihandsker 
Beskyttelses briller

 

 

Du er velkommen til at tage dine egne materialer og værktøjer med. Det er dog vigtigt at brud fliserne har nogenlunde samme tykkelse for et godt resultat når man f. eks laver et  bord. Har du hele fliser med, som kan købes på byggemarkeder og lignende, kan du bryde dem på kurset.

Rolf Demsy
Form/billedkunstner

Jeg har arbejdet med billedkunst og skulptur stort set hele mit liv. Har undervist på mange kurser og uddannelsessteder, og desuden beskæftiget mig med klassisk tegning og billedkunst på kunstskolen i Hillerød, hvor jeg var underviser og leder i ca. 20 år.

Detaljer

Start:
26/07/2024 kl. 19:00
Slut:
28/07/2024 kl. 17:00
Begivenhed Kategori: