Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kirtan med GopiAnand v/Niels og Stina Legêne

30/07/2020 kl. 20:00-21:30

GopiAnand Kirtan – den indre stilheds kor.

GopiAnand Kirtan har i mere end ti år leveret ugentlige kirtans i København – og spillet på et utal af yogasteder, festivaller og retreats i ind- og udland.

Kirtan er kort sagt fællessang, hvor man skifter mellem at lytte og synge. Traditionen har rod i Indien og en årtusinde gammel praksis, der går under betegnelsen ”bhakti yoga”. En praksis som handler om at åbne sig op og gå indad. Om at hengive sig til stilhed, til kærlighed. Om at overgive sig til verdens flow. At give slip på de problemer, der handler om i går og i morgen. At glemme sig selv, sine fordomme, sine selvdomme, sit selvbillede, sin frygt, sine krav – og ikke mindst sin stædige opfattelse af at ”jeg” og ”du” er helt forskellige størrelser.
Og når man et øjeblik glemmer alt det – og bare er til stede i praksis’en med at lytte og synge, ja så er man i en (tilstand af) umiddelbar glæde eller stilhed. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man oplever, og der er ingen opskrift – intet ”rigtigt” eller ”forkert”.
Men de fleste får nok en fornemmelse af, hvorfor flere og flere overgiver sig til denne gamle, vibrationelle yoga.

Nu tænker du måske: Det lyder fint, men jeg personligt kan ikke bare lukke øjnene og lukke ned for mine tumultariske tanker … og bare ”være”. Og det er selvfølgelig korrekt, for os alle sammen.

Det er her mantra kommer ind i billedet. Mantra er lydvibrationer, der befrier sindet og hjertet. Uden de ikke logisk forklarlige mantra’er og deres transformerende og transendentale kraft (medicin), ville ingen opleve en direkte og umiddelbar forandring. Det man på engelsk kalder ”enchantment”, fortryllelse.

Men igen, det er altså ikke særlig ”mystisk”. Kirtan er bare fællessang, en vedisk teknologi til at højne egen og andres vibration. Det er enkelt: Hvert mantra synges for – og alle i cirklen lytter. Alle er til stede i det at absorbere (nærmest indånde) melodien, rytmen og mantraets helende vibration.
Herefter gentager vi i fællesskab mantraet fra eget hjerte, fra egen strube – og man oplever den glæde, det er at være en del af større stemme.
At være en del af kærlighedens – og den indre stilheds – kor.

Kirtan spilles af Stina og Niels Legêne
Se mere på deres Facebookside:
https://www.facebook.com/GopiAnand-Kirtan-671310279969049/

Du kan være med blot til dette arrangement – det koster 100,-
Eller du kan være med en hel dag eller hele festivalen.
Se priser på hjemmesiden: www.dengyldnecirkel.dk

Detaljer

Dato:
30/07/2020
Tidspunkt:
20:00-21:30
Begivenhed Kategori: